Visie en identiteit

De Kameleon is een protestants christelijke school. Wie het christelijk karakter van onze school respecteert, is welkom. We vertellen de verhalen van hoop, vrede, recht en verzoening, zoals we die in de Bijbel vinden. We proberen de kinderen een liefdevolle omgang met het geloof aan te leren, die ook in de omgang met elkaar terug te zien is. Zo willen we de kinderen een besef van geborgenheid (jij mag er zijn) bijbrengen. Wanneer de kinderen onze school verlaten, hopen wij dat ze terug kunnen kijken op een fijne schooltijd, waarin voldoende veiligheid en uitdaging is geboden om zich te ontplooien.

We streven ernaar een open, gezellige school te zijn met een goede sfeer, waar iedereen zich veilig en thuis voelt. We gaan er van uit dat ieder kind uniek is en als zodanig wordt behandeld. Het werken aan een veilig klimaat, waarin fouten mogen worden gemaakt, is een voorwaarde om te kunnen leren.

Onze school is een school voor 4 tot 12 jarigen. Het onderwijs richt zich op de emotionele, sociale en creatieve ontwikkeling en op het verwerven van kennis en vaardigheden. We vinden dat elk kind maximale ontplooiingskansen moet krijgen. We zijn van mening dat kinderen zo opgevoed en onderwezen moeten worden, dat ze onder eigen verantwoordelijkheid, zelfstandig en kritisch kunnen leven en constructief kunnen meewerken aan de maatschappij.